miercuri, septembrie 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Proiectul Tehnologiile Viitorului, în valoare de circa 33 mil. USD, a fost lansat în R. Moldova 

Acasă Articole Antreprenoriat FOTO. Proiectul Tehnologiile Viitorului, în valoare de circa 33 mil. USD, a...

Cel mai mare proiect din sectorul digitalizării și inovării a fost lansat în R. Moldova în cadrul vizitei oficiale a Samanthei Power, Administratorul USAID. Proiectul Tehnologiile Viitorului, cu un buget total de 32,8 mln USD, acordați de USAID și Suedia, va fi implementat în următorii cinci ani. 

Proiectul va spori competitivitatea și integrarea pe piața internațională a următoarelor industrii strategice din Republica Moldova: tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și media digitală.

Proiectul Tehnologiile Viitorului a lansat, în aceiași zi, Campania de comunicare START INOVAȚIE. În perioada 17-30 noiembrie, clădirile Universității Tehnice din Moldova, Universității de Stat din Moldova, Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice și Digital Park își vor schimba aspectul, având proiectate pe pereții exteriori imaginea luminescentă a campaniei Start Inovație. Proiecția imaginii va putea fi urmărită zilnic, în intervalul 18.00-22.00, în perioada 17-21 noiembrie.

În cadrul campaniei, personalități notorii de talie națională și internațională vor transmite mesaje motivaționale de promovare a digitalizării și inovării în R. Moldova. Prima care a transmis mesaj pro-inovare, direct în cadrul evenimentului de lansare, a fost robotul humanoid Sophia, care și-a inclus în agenda sa digitală pentru 2022 vizita în R. Moldova.

„Tehnologiile Viitorului” este o continuare strategică a Proiectului de Competitivitate din Moldova, implementat în perioada septembrie 2015-septembrie 2021, care a avansat competitivitatea a patru sectoare economice emergente – viticultura, turismul, industria ușoară și tehnologiile informaționale.

Proiectul Tehnologiile Viitorului va coopera cu asociațiile sectoriale și centrele de excelență create în cadrul MCP – Tekwill, Artcor, ZipHouse, FabLab,  Mediacor și Nortek (ultimul urmând să fie lansat în curând la Bălți) – pentru a promova modele economice sustenabile bazate pe tehnologie și inovare.

Proiectul Tehnologiile Viitorului își propune să obțină următoarele rezultate în următorii cinci ani:

  • 600 de companii din R. Moldova vor aplica modele de business sustenabil în activitatea lor, inclusiv utilizarea tehnologiilor moderne ce vor spori eficiența afacerii;
  • Investiții și finanțări în valoare totală de 75 mln USD vor fi atrase în sectorul privat;
  • 100 de inovații bazate pe tehnologii vor fi lansate în industriile susținute de proiect;
  • 15 piețe internaționale vor fi accesate de întreprinderile mici și mijlocii din R. Moldova;
  • 15 asociații de afaceri, centre de excelență în domeniul tehnologiei și inovației, alte organizații cheie vor coopera și crea un ecosistem sectorial prosper;
  • 45 de inițiative de politici vor fi dezvoltate pentru dezvoltarea economiei digitale și creative în R. Moldova;
  • 50 de cursuri universitare vor fi adaptate cerințelor sectoarelor economice pentru a pregăti specialiști apți pentru solicitărilor adaptive ale pieței;
  • 000 de angajați din sectoarele economiei vor avea abilități digitale și condiții mai bune de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -