vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

CEC cere excluderea din cursă a unui candidat la funcția de primar de Bălți

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte CEC cere excluderea din cursă a unui candidat la funcția de primar...

Comisia Electorală Centrală (CEC) a solicitat Judecătoriei Bălți anularea înregistrării concurentului electoral Vladimir Dachi desemnat de Partidul „NOI” la funcția de primar al municipiului Bălți. Concurentul electoral nu a comentat încă cerința CEC.

Decizia a fost adoptată unanim în cadrul ședinței de astăzi a CEC și vine în contextul desfășurării controlului reflectării veniturilor și cheltuielilor tuturor concurenților electorali în campania electorală pentru alegerile locale noi din 21 noiembrie.

Urmare a sesizării organelor de poliție și controlului suplimentar efectuat de Comisie, s-a constat folosirea de către concurentul electoral Vladimir Dachi, a fondurilor financiare și materiale nedeclarate la alegerile locale noi în circumscripția electorală municipală Bălți nr. 2. Între altele, este vorba de elaborarea și repartizarea de către candidat a pliantelor cu tentă electorală în municipiul Bălți, a căror valoare a constituit 8.200 de lei, iar aceste resurse achitate în numerar agentului economic care le-a confecționat nu au fost reflectate în rapoartele ce urmau a fi depuse la CEC.

CEC a precizat că va transmite instanței de judecată materialele ce au stat la baza adoptării hotărârii în vederea examinării și pronunțării deciziei în cauză.

Vladimir Dachi și Partidul „NOI” nu au comentat, deocamdată, solicitarea CEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -