joi, martie 28, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șefa USAID, Samantha Power: „Ceea ce se întâmplă aici, în R. Moldova, este un punct luminos al democrației”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Șefa USAID, Samantha Power: „Ceea ce se întâmplă aici, în R. Moldova,...

Samantha Power, șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAD), care se află în Moldova între 16 și 18 noiembrie, a declarat, într-o conferință de presă comună cu premierul Natalia Gavrilișa, că revitalizarea democrației este esențială pentru abordarea provocărilor comune pe care le întâlnește lumea astăzi.

Potrivit oficialului american, regresul democratic nu a fost acceptat de cetățenii R. Moldova, ei cerând curmarea corupției înrădăcinate și a regimului oligarhic și susținerea unor lideri cu o agendă de reforme ambițioase.

„Ceea ce se întâmplă aici, în R. Moldova, este un punct luminos al democrației. În timpul întâlnirilor mele cu doamna prim-ministră și doamna președintă Maia Sandu am discutat despre agenda de reforme a Guvernului, inclusiv despre acele eforturi de a diminua corupția din sectoarele privat și public, și de a consolida conexiunea între instituțiile guvernamentale și cetățeni”, a declarat Samantha Power.

Șefa USAID a spus că a discutat cu oficialii de la Chișinău despre reforma sectorului justiției care este o prioritate pentru acest Guvern.

„Calea ce urmează a fi parcursă este plină de provocări. Mesajul meu în întâlnirile mele cu societatea civilă și cu jurnaliști a fost următorul: SUA vor fi alături de cetățenii R. Moldova”, a mai spus Samantha Power.

Administratoarea USAID a precizat că partea americană analizează ce tip de ajutor poate fi acordat pentru a fi pe aceeași linie cu Guvernul R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -