luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O companie din India va construi linia electrică Vulcănești-Chișinău. Valoarea proiectului se ridică la circa 260 mil. de euro

Acasă Regiuni Chișinău mun. O companie din India va construi linia electrică Vulcănești-Chișinău. Valoarea proiectului se...

Vicepremierul pe Infrastructură, Andrei Spânu, a anunțat despre semnarea contractului de construcție a liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești-Chișinău. Compania KEC International din India a câștigat licitație, iar investiția în cei circa 160 de kilometri de linie electrică se ridică la 260 mil. de euro.

Potrivit lui Spânu, documentul a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale.

Mold-street scrie că proiectul prevede construcția unei linii de înaltă tensiune de aproximativ 160 de kilometri, iar construcția liniei ar dura până la 3,5 ani din momentul semnării contractului.

Publicația economică mai scrie că noua linie este necesară pentru a asigura funcționarea stabilă a interconectării între Moldova și România.

Valoarea estimată a lucrărilor este de circa 260 mil. de euro, acesta fiind cel mai costisitor proiect de transport electric. 220 de mil. de euro reprezintă o linie de creditare de la BERD, BEI, AID, iar 40 mil. de euro – sunt bani nerambursabili oferiți de UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -