duminică, decembrie 3, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Bugetare participativă la Cahul – 1,5 mil. de lei investiți într-un cabinet de logopedie al unei grădinițe

Acasă Regiuni Cahul Bugetare participativă la Cahul – 1,5 mil. de lei investiți într-un cabinet...

Circa 80 de elevi ai Școlii primare-grădiniță „A. Donici” din Cahul beneficiază de servicii mai calitative a unui specialist logoped, cabinetul căruia a fost amenajat și dotat cu tot ce este necesar în cadrul unui proiect finanțat prin programul Bugetare participativă.

„Proiectul se numește „Și eu vreau sa fiu ca tine” și pune în valoare, pune ca importanță problemele copiilor care au dificultăți logopedice. Nu a fost doar o dotare a cabinetului logopedic, e mult mai mult, e atitudinea noastră, a maturilor, față de problemele copiilor, e posibilitatea de a acorda servici calitative copiilor, e un apel al instituției, a părinților la problemele copiilor”, spune Galina Parvana, directoarea Școlii primare-grădiniță „A. Donici” din Cahul.

Sistemul de învățământ din raionul Cahul duce lipsa acută de specialiști logopezi, iar situația, dacă nu va fi soluționată, va crea mari probleme

Cabinetul de logopedie a instituție a fost dotat cu materiale didactice necesare procesului educațional, dar și cu inventar ce permite să fie oferite servicii într-un mod accesibil pentru copii.

„Este locul preferat unde vin copiii prin joc să obțină o vorbire îngrijită, elegantă, aranjată și încredere în sine. O investiție solidă ce ține de materiale didactice, literatură de specialitate, jocuri diverse. Sunt foarte diverse, pe nivele diferite pentru că noi, în cadrul școlii lucrăm pe nivele diferite, pe nivele de dezvoltare diferită.  Anul acesta avem 79-80 de copii și sunt doar copiii care au o necesitate aprigă în sprijinul și intervenția logopedică”, a spus pentru ziuadeazi.md logopeda Angela Zlatin.

Proiectul a fost posibili de realizat datorită programului Bugetare participativă, implementat pentru al doilea an în Cahul. Proiectul „Și eu vreau sa fiu ca tine” implementat la Școala primară-grădiniță „A. Donici” din Cahul este doar unul din cele 19 proiecte susținute din bugetul local datorită acestui program la suma totală de 1,5 milioane lei.

În următoarele săptămâni, urmează să fie lansată a treia ediție a Bugetarii Participative la Cahul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -