joi, noiembrie 23, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Semnalul lui Andrei Spânu din Rusia: „discuțiile au un caracter constructiv”

Acasă Articole Social-economic Semnalul lui Andrei Spânu din Rusia: „discuțiile au un caracter constructiv”

Negocierile cu Gazprom privind livrarea gazelor pentru R. Moldova continuă a treia zi, iar discuțiile au un caracter constructiv.

Despre aceasta a anunțat vicepremierul Andrei Spânu, ministrul Dezvoltării Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care se află în aceste zile la Sankt Petersburg, unde discut cu conducerea Gazprom pe marginea unui nou acord pentru livrarea gazelor în R. Moldova.

„Discuțiile au un caracter constructiv și eforturile de a găsi un punct de intersecție a intereselor ambelor părți sunt intense”, a scris Spânu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, negocierile vor continua și azi și că autoritățile de la Chișinău insistă pe un audit al datoriilor.

„În cadrul rundelor de discuții cu Alexey Miller am prezentat poziția noastră – partea moldovenească își dorește să semneze un contract de furnizare a gazelor naturale, similar celui utilizat în ultimii ani. În ceea ce ține de volumul datoriei acumulate la întreprinderea Moldova-Gaz, Guvernul R. Moldova consideră că el poate fi convenit de părți doar în urma unui audit”, a mai scris Andrei Spânu.

Aseară și Gazprom a difuzat un scurt comunicat de presă în care a precizat că discuțiile asupra livrării gazelor au continuat și că la ele au participat șeful Gazprom, Alexei Miller, cu vicepremierul Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -