marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Gazprom-ul crește suspansul, nu și presiunea în conductă: discuțiile continuă

Acasă Articole Social-economic Gazprom-ul crește suspansul, nu și presiunea în conductă: discuțiile continuă

Concernul Gazprom a difuzat un nou comunicat de presă despre negocierile cu reprezentanții Moldovei la Sankt Petersburg care este, însă, la fel de zgârcit în informații ca și cel de aseară.

În a doua zi de negocieri, gigantul rus notează că negocierile despre livrarea gazelor au continuat și astăzi și că la acestea au participat șeful Gazprom, Alexei Miller, cu vicepremierul Andrei Spânu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și cu Vadim Ceban, președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.

Nici reprezentanții Moldovei la negocieri, nici Moldovagaz și nici Guvernul nu au făcut publice detalii de la negocieri.

În după amiaza zilei de azi, premierul Natalia Gavrilița, aflată la Bruxelles, a declarat într-o conferință de presă că discuțiile pe tema încheierii unui nou contract de livrare a gazelor continuă în Rusia și să a fost atins un anumit progres.

Președinția a convocat în după amiaza zilei ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde s-a discutat despre situația în domeniul energetic. Au fost făcute o serie de recomandări Comisiei pentru Situației Excepționale. După ședința CSS, Maia Sandu a declarat că autoritățile au solicitat ajutor de la cei mai importanți parteneri, de la care au primit asigurări că moldovenii nu vor fi lăsați la nevoie. Președintele a făcut apel la solidaritate națională în contextul crizei energetice pe care o traversează țara.

La 20 octombrie, Parlamentul de la Chișinău a anunțat stare de urgență în legături cu criza energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -