joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Parlamentul, care numără 101 deputați, a omagiat-o pe pictorița Valentina Rusu-Ciobanu la 101 ani împliniți

Acasă Regiuni Chișinău mun. Parlamentul, care numără 101 deputați, a omagiat-o pe pictorița Valentina Rusu-Ciobanu la...

În finalul ședinței în plen a Parlamentului, deputații au onorat-o și felicitat-o în picioare pe artista plastică Valentina Rusu-Ciobanu cu ocazia aniversării a 101 ani.

Spicherul Igor Grosu, a remarcat contribuția valoroasă a artistei în cultura țării noastre.

„Împreună, îi transmitem o felicitare unei personalități a artei, a picturii din Republica Moldova, doamna Valentina Rusu-Ciobanu, care împlinește astăzi o vârstă onorabilă de 101 ani”, a menționat Igor Grosu.

Astăzi, și președintele Maia Sandu i-a transmis pictoriței „gânduri bune și urări de întremare doamnei Valentina Rusu-Ciobanu”. „Artista a traversat epocile cu multă seninătate și ne-a arătat cum poți trece cu limpezime prin vremuri tulburi”, a scris în mesajul său Maia Sandu.

Valentina Rusu-Ciobanu s-a născut la data de 28 octombrie 1920, în Chișinău. Artista și-a făcut studiile la Iași. Datorită creațiilor sale, Valentina Rusu-Ciobanu a primit, de-a lungul anilor, mai multe distincții, printre care Premiul Național al R. Moldova pentru Literatură, Artă și Arhitectură, titlul onorific de „Artist plastic al poporului” și „Ordinul Republicii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -