joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Maia Sandu face apel la „solidaritate națională”

Acasă Regiuni Chișinău mun. Maia Sandu face apel la „solidaritate națională”

Președintele Maia Sandu a făcut apel la solidaritate națională în contextul crizei energetice pe care o traversează Republica Moldova. Ea a îndemnat cetățenii să nu admită divizarea țării în aceste condiții dificile.

Declarațiile au fost făcute în această seară, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Maia Sandu a spus că la ședință s-a examinat felul în care funcționează instituțiile în perioada de criză, fiind formulate o serie de recomandări către Comisia pentru Situații Excepționale. Președintele a spus că autoritățile vor avea grijă ca instituțiile medicale să fie asigurate cu energie, vor fi impuse măsuri de optimizare a consumului de energie electrică, CET-urile din țară vor fi asigurate cu cantitățile necesare de păcură.

În alt context, Maia Sandu a declarat că, în condițiile crizei energetice, autoritățile au solicitat ajutor de la cei mai importanți parteneri, de la care au primit asigurări că moldovenii nu vor fi lăsați la nevoie.

Totodată, președintele a spus că negocierile continuă și astăzi în Rusia.

Maia Sandu s-a adresat cetățenilor, spunând că țara se confruntă cu o problemă gravă.

„Am încredere că dificultățile ne vor face mai puternici”, a declarat Maia Sandu, arătându-se convinsă că situația poate fi depășită prin solidaritate.

Șefa statului a numit creșterea prețurilor la gaze de 5-6 ori la nivel internațional drept „o anomalie”. Ea a spus că acestea sunt o povară pentru toți oamenii, dar cu atât mai mult pentru cetățenii Republicii Moldova, care au venituri mult mai scăzute.

Președintele Maia Sandu a acuzat guvernările anterioare pentru situația gravă din sectorul energetic, acuzând că unii exponenți ai acestora s-au îmbogăți prin diverse scheme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -