12 C
Chișinău
vineri, decembrie 3, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primarul de Soroca a donat premiul său aniversar unui adolescent care urmează să fie operat la ochi

Acasă Social-economic Primarul de Soroca a donat premiul său aniversar unui adolescent care urmează...

Lilia Pilipețchi, primarul orașului Soroca, și-a donat premiul său, pe care urma să-l ridice cu ocazia jubileului său de 55 de ani, într-un fond de colectare de bani pentru a putea fi realizat, peste hotare, un transplant de cornee unui adolescent din Soroca.

Potrivit unor surse, ar fi vorba de suma de 5.000 de lei.

„Nu e nimic mai frumos decât să-ți împarți bucuria cu oameni care au nevoie de ajutor. Am hotărât să susțin și să încurajez la șanse de vindecare un elev al Colegiului agricol din anul doi, care vine dintr-o familie cu cinci copii din satul Căinarii Vechi și care riscă să rămână fără vedere. Acești bani îi voi dona pentru acest caz”, a spus Lilia Pilipețchi.

Anunțul a fost făcut la ședința Consiliului Municipal Soroca care urma să aprobe decizia cu privire la premierea primarului în contextul jubileului de 55 de ani.

Petru Scutari, un adolescent din satul Căinarii Vechi, are nevoie de transplant de cornee. La 7 octombrie, tânărul a fost operat, fiindu-i aplicată membrană amniotică, care ameliorează din durere. În următoarele săptămâni ar să fie efectuat, cel mai probabil în Turcia, transplantul de cornee. Intervenția este costisitoare – circa 15.000 de euro. Pentru colectare de fonduri a fost deschisă o pagină de Internet, unde orice utilizator poate face donații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -