marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Organizațiile pentru promovarea drepturilor omului de pe ambele maluri ale Nistrului s-au reunit în primul lor forum

Acasă Articole Asociere şi întruniri Organizațiile pentru promovarea drepturilor omului de pe ambele maluri ale Nistrului s-au...

Prima ediție a Forumului de cooperare a societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului pentru promovarea drepturilor omului a avut loc, astăzi, în format online.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare, experți și organizații ale societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului și jurnaliști.

În deschiderea forumului, Simon Springett, Coordonatorul Rezident al ONU în R. Moldova a menționat că evenimentul este o recunoaștere a cooperării de succes dintre organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului care, în pofida tuturor dificultăților, a generat rezultate tangibile în domeniul promovării drepturilor omului pentru cele mai vulnerabile grupuri sociale.

În cadrul forumului, șase agenții ale ONU, care implementează Programul comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, împreună cu organizațiile societății civile partenere, au prezentat rezultatele inițiativelor de promovare a drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului.

Acum patru ani, cu sprijinul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, a fost creată Platforma de dezvoltare comunitară durabilă. Platforma reunește 38 organizații ale societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului și reprezintă interesele persoanelor care trăiesc cu HIV, romilor, supraviețuitoarelor violenței domestice, copiilor etc.

La finalul forumului, 25 de organizații ale societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului au fost distinse cu diplome de merit pentru colaborare activă cu Programul comun al ONU în domeniul promovării și protejării drepturilor omului.

Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție virtuală de desene ale copiilor de pe partea stângă a Nistrului, pe tematica respectării drepturilor omului.

Forumul a fost organizat cu susținerea Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Suedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -