12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Două sate din nordul Moldovei au propriile steme și drapele

Acasă Articole Altele Două sate din nordul Moldovei au propriile steme și drapele

Președintele Maia Sandu a semnat decretele cu privire la înregistrarea stemelor și drapelelor satului Sofia din raionul Drochia și ale satului Căinarii Vechi din raionul Soroca.

Stema satului Sofia reprezintă pe un fundal verde chipul Sofiei, Înțelepciunea lui Dumnezeu. Scutul este timbrat cu o coroană sătească de aur.

Drapelul satului reprezintă o pânză pătrată verde, în mijloc fiind amplasat chipul Sofiei, Înțelepciunea lui Dumnezeu.

Colaj: jurnalist.md

Stema satului Căinarii Vechi reprezintă un câmp roşu, o fâşie îngustă ondulată de aur, coborâtă şi însoţită de un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ. Baciul este flancat de două oiţe păscând, afrontate, totul de argint, iar jos de o ştiucă în fascie, de acelaşi metal. Scutul este timbrat de o coroană sătească de aur.

Colaj: jurnalist.md

Drapelul localităţii reprezintă o pânză pătrată roşie, cu talpa galbenă, purtând în mijloc un cioban stând în picioare, privind în faţă, purtând straie naţionale, cojoc, căciulă de cârlan pe cap şi ciubote, ţinând în mâna dreaptă o cârjă sprijinită în pământ şi flancat de două oiţe păscând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -