luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Dorin Chirtoacă, ex-primarul Chișinăului, se retrage din politică și viața publică

Acasă Articole Altele Dorin Chirtoacă, ex-primarul Chișinăului, se retrage din politică și viața publică

Dorin Chirtoacă, care a fost primar al Chișinăului timp de 11 ani, și-a anunțat retragerea din politică și viața publică. Despre aceasta Chirtoacă, care e și liderul Partidului Liberal, a anunțat într-o scrisoare adresată partenerilor americani și europeni.

Chirtoacă descrie în scrisoare despre toate dosarele penale intentate pe numele său, declarându-se consternat de faptul că în sistemul de procuraturi sunt promovate o serie de persoane, printre care, potrivit fostului primar, sunt și cei care i-ar fi fabricat dosarele.

Fostul primar menționează că, pe 6 octombrie, ar fi primit, prin intermediari, din partea noii guvernări, o ofertă de a rezolva în mod amiabil dosarele, numai să nu conteste numirea în funcție a noului procuror general interimar, Dumitru Robu, „ofertă” pe care ar fi respins-o.

„În acest moment, nu văd altă cale decât, ca în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politică, pentru a aștepta în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile. Rămân însă membru al PL și nu renunț la promovarea reîntregirii neamului românesc și a integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, a scris Dorin Chirtoacă.

Fostul primar Dorin Chirtoacă a fost implicat în activitatea civică și politică din R. Moldova de peste decenii. A deținut trei mandate de primar al Chișinăului, în perioada 2007-2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -