12 C
Chișinău
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Premierul Natalia Gavrilița va prezida, alături șeful diplomației europene, Josep Borrell, reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE

Acasă Chișinău mun. Premierul Natalia Gavrilița va prezida, alături șeful diplomației europene, Josep Borrell, reuniunea...

Premierul Natalia Gavrilița va participa la cea de-a șasea reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE. Prim-ministrul moldovean va prezida, la 28 octombrie, reuniunea alături de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate.

Printre subiectele abordate se numără dialogul politic și reforma, asocierea politică; cooperarea și convergența în domeniul politicii externe și de securitate; libertatea, securitatea și justiția; comerțul și zona de liber schimb aprofundată și cuprinzătoare; cooperarea economică și cooperarea sectorială, dar și domeniul energiei.

Natalia Gavrilița a anunțat pe pagina sa de Facebook că, în cadrul Consiliului de Asociere, va semna Acordul de asociere la programul Orizont Europa, un program cheie de finanțare pentru cercetare și inovare care abordează schimbările climatice. Acest program ajută la atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU și stimulează competitivitatea și creșterea.

Agenda vizitei conține și un șir de întrevederi cu înalți reprezentanți ai UE.

La reuniune, Natalia Gavrilița va fi însoțită de viceprim-ministrul, ministrul de Externe Nicu Popescu, ministrul economiei Sergiu Gaibu și ministrul justiției Sergiu Litvinenco.

R. Moldova a semnat acordul de Asociere cu UE în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -