vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ucraina va ajuta Moldova să depășească deficitul de gaze

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ucraina va ajuta Moldova să depășească deficitul de gaze

Ucraina ar putea livra Moldovei gaze naturale pe datorie. Cu demersuri în acest sens s-a adresat Kievului, premierul Natalia Gavrilița, potrivit lui Alexei Danilov, secretar al Consiliului de securitate și apărare națională de la Kiev.

Danilov a declarat, vineri, într-un briefing că guvernul ucrainean va examina chestiunea cu privire la acordarea ajutorului cu livrarea gazelor în R. Moldova.

„Prim-ministrul Ucrainei a primit o scrisoare de la omologul său cu rugămintea de a oferi ajutor în evitarea unei situații complicate, în contextul șantajului pe care-l exercită „Gazprom”, a explicat Danilov, citat de Interfax.

Ulterior, acesta a explicat, potrivit Interfax, că gazele vor fi livrate pe datorie, iar apoi Moldova va returna resursele utilizate.

Precizăm că presa rusă a scris, aseară, că negocierile moldo-ruse pe tema gazelor, care au avut loc joi și vineri la administrația prezidențială de la Moscova, ar fi eșuat. Partea moldoveană ar fi insistat asupra unui preț de două ori mai mic decât cel de piață.

Guvernul nu a comentat, deocamdată, situația.

Ieri dimineața, însă, premierul Natalia Gavrilița a declarat într-un briefing pe tema gazelor și negocierilor de la Moscova că „situația s-a mișcat din loc, dar la moment nu avem o înțelegere nouă definitivată și nici certitudinea că ea va fi atinsă într-un final.”

Vineri, Parlamentul de la Chișinău a declarat, la solicitarea Guvernului, stare de urgență în țară pe o perioadă de 30 de zile, până la 20 noiembrie. Aceasta pentru a oferi autorităților posibilități de a adopta decizii rapide și de a aplica pârghii de asigurare cu gaze a țării, inclusiv din surse alternative.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -