sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ministrul Spânu, despre negocierile de la Moscova: oferta Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ministrul Spânu, despre negocierile de la Moscova: oferta Gazprom nu este în...

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, spune despre negocierile avute la Moscova, pe tema aprovizionării cu gaze a R. Moldova, că oferta făcută de Gazprom nu este în avantajul moldovenilor și că partea moldovenească își dorește ca negocierile să continue. Spânu a mai spus că Gazprom a promis să livreze volume suplimentare Moldovei pentru luna octombrie – câte +5 mln m3 de gaze zilnic.

„Ofertă propusă la moment de Gazprom nu este în avantajul cetățenilor noștri. Prețul cerut, care include condiții financiare și nefinanciare, inclusiv achitarea în termeni restrânși a datoriei istorice, este mai mare decât ofertele de pe piețele internaționale de gaz. Moldova nu poate accepta să plătească un preț la gaz mai mare decât toate celelalte state din regiune”, menționează Andrei Spânu.

Ministrul nu a menționat despre ce preț ar fi fost vorba, dar nici costurile asupra cărora a insistat partea moldoveană.

Potrivit lui Spânu, în cadrul discuțiilor, partea rusă a dat asigurări că Gazprom va livra imediat volumele suplimentare pentru luna octombrie, câte +5 mln m3 de gaze zilnic.

Ministrul a mai menționat că partea moldovenească își dorește o nouă rundă de discuții cu Gazprom, dar că, în același timp, vor fi căutați furnizori alternativi.

Andrei Spânu a precizat că la runda de negocieri de la Moscova s-a discutat cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Elena Burmistrova, directorul general Gazprom Export, și Nikolay Shulginov, ministrul Energiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -