joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cei mai buni 77 de studenți ai țării vor beneficia de burse de merit, inclusiv de Bursa Guvernului și de Bursa Președintelui

Acasă Regiuni Chișinău mun. Cei mai buni 77 de studenți ai țării vor beneficia de burse...

Guvernul a aprobat lista studenților și elevilor – beneficiari ai burselor de merit în anul de studii 2021-2022. Este vorba de beneficiarii a 77 de burse de merit, oferite pentru susținerea performanțelor academice ale tinerilor, în anul de studii 2021-2022.

Astfel, vor fi oferite următorul număr de burse:

  • Bursa Republicii – 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 lei);
  • Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 lei);
  • Bursa „Gaudeamus” – 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 lei).
  • Bursa Preşedintelui R. Moldova – 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior (1490 lei) şi 5 burse pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1155 lei).

Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților la Bursa Președintelui R. Moldova. La bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste).

Pentru Bursa Republicii, au fost depuse 27 de dosare, pentru Bursa Guvernului – 46 de dosare, pentru Bursa „Gaudeamus” – 20 de dosare, iar pentru Bursa Preşedintelui – 23 de dosare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -