miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Proiecte europene finalizate. Circa 37.000 de cetățeni din orașele Fălești și Drochia au acces la apă potabilă sigură

Acasă Regiuni Drochia Proiecte europene finalizate. Circa 37.000 de cetățeni din orașele Fălești și Drochia...

În orașele Fălești și Drochia au fost inaugurate, miercuri, proiectele finanțate de Uniunea Europeană (UE) privind îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă. Valoarea proiectelor este de 127,6 mln lei, fonduri oferite de UE. Ambele proiecte au fost implementate de Agenția de Dezvoltare Nord (ADR Nord).

Valoarea totală a proiectului de la Fălești este 35,87 mln lei, dintre care 32,56 mln lei au fost oferiți de UE. De noua rețea vor beneficia 16.450 de locuitori ai orașului Fălești. Proiectul de la Drochia se cifrează la 91,73 mln lei, dintre care 85,25 mln lei au fost acordați de UE. Circa 20.300 de locuitori ai orașului Drochia vor beneficia de servicii de aprovizionare cu apă potabilă.

foto: adrnord.md

La Fălești au fost reabilitate și extinse 18,4 km rețele de alimentare cu apă, au fost construiți 2,6 km de aducție, iar 2,4 km de rețele de alimentare cu apă au fost extinse.

La Drochia au fost făcute lucrări mai ample, fiind reabilitate 19,5 km de rețea de alimentare cu apă și cinci sonde arteziene, au fost făcute 1.200 conexiuni a consumatorilor. La Drochia s-a construit și o stație de pompare, alta de tratare a apei potabile, au fost reabilitate sau construite șapte rezervoare de apă cu diferit volum. A fost construit un depozit pentru păstrarea reactivelor, modernizate edificiilor unor stații de pompare și modernizat panoului de automatizare și transmiterea datelor la SCAT.

foto: adrnord.md

Evenimentele de inaugurare oficială a proiectelor a celor două proiecte au avut avu loc în cadrul ediției a șaptea a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. La eveniment au participat oficiali de la Chișinău, șeful Delegației UE la Chișinău, reprezentanți ai Ambasadei Germaniei în Moldova, reprezentanți ai ADR Nord, ai GIZ, autorități publice locale, reprezentanți ai companiilor de construcții, locuitori ai orașelor Fălești și Drochia, precum și reprezentanți ai societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -