marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Ce prevede Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022

Acasă Regiuni Chișinău mun. Ce prevede Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022 se referă la 26 de domenii de activitate și înglobează o serie de angajamente, îndeplinirea cărora, potrivit Cabinetului de Miniștri, va avea un impact favorabil pentru economie, societate și mediu. 

Printre obiectivele de bază se numără: asigurarea bunei guvernări, eficientizarea cheltuielilor statului, transformarea digitală a sectorului public și privat, creșterea competitivității produselor și serviciilor autohtone, modernizarea și fortificarea sistemelor de sănătate și educație, asigurarea ordinii și securității și promovarea unei politici externe echilibrate.

Un accent aparte se va pune pe reformarea sectorului justiției. Eradicarea factorilor de corupție și asigurarea unei justiții transparente cu actori independenți și integri vor contribui la dezvoltarea unei societăți democratice, crearea unui mediu investițional favorabil și asigurarea drepturilor cetățenilor.

Guvernul își propune să-și axeze activitatea pe combaterea sărăciei și a inechităților sociale. Sunt prevăzute măsuri concrete, printre care majorarea pensiei minime pentru dizabilitate, crearea unui program de asistență socială pentru vârstnici, dar și majorarea cuantumului indemnizației unice acordate la nașterea copiilor și a indemnizațiilor lunare pentru creșterea acestora.

Potrivit Planului de acțiuni, Guvernul va asigura dezvoltarea profesională continuă a funcționarilor publici, delimitarea clară a rolurilor între instituții, depolitizarea și transparentizarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -