vineri, mai 27, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Studiu | În Moldova, este în continuă creștere numărul cazurilor de violență în familie

Acasă Chișinău mun. Studiu | În Moldova, este în continuă creștere numărul cazurilor de violență...

În R. Moldova, numărul cazurilor de violență în familie, sesizate și înregistrate de autorități, este în continuă creștere. Anul trecut cifra a ajuns la aproape 13.000, cu peste 1100 de cazuri mai multe decât în anul 2019 și cu circa 2000 de cazuri mai multe decât în anul 2018. Cel mai frecvent, victime ale violenței în familie devin femeile.

Datele se conțin în studiul „Evaluarea răspunsului sistemului de justiție penală la cazurile de violență în familie”, realizat în patru regiuni ale țării: Criuleni, Soroca, Cimișlia și Comrat, de Centrul de Drept al Femeilor, în cadrul proiectului „Consolidarea eficienței și accesului la justiție în Moldova”, implementat de PNUD Moldova, cu suportul financiar al Suediei.

Autorii studiului menționează că, în ciuda tendinței de creștere a numărului de adresări privind violenţa în familie, numărul cauzelor penale intentate agresorilor este în scădere. În anul 2020, procurorii au condus urmărirea penală în 866 de cauze penale, cu peste o sută mai puține decât în anul 2019, când s-au pornit 969 de cauze penale.

Studiul a scos în evidență și faptul că, cel mai frecvent, victime ale violenței în familie sunt femeile. În urma violenței domestice, în anul 2020, la nivel național, au suferit 517 persoane, 64,4% dintre victime fiind femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -