vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Precizările S.A. „Moldovagaz” în legătură cu declararea stării de alertă pe piața gazelor

Acasă Regiuni Chișinău mun. Precizările S.A. „Moldovagaz” în legătură cu declararea stării de alertă pe piața...

În contextul declarării de către Comisia Situații Excepționale a nivelului de alertă pe piața gazelor naturale, S.A. „Moldovagaz” a adresat un apel către consumatori să raționalizeze consumul de gaze pe perioada de criză. Acest fapt ar permite să fie depășit mai ușor nivelul de alertă declarat, a afirmat „Moldovagaz” într-un comunicat de presă.

Totodată, „Moldovagaz” dă asigurări că depune toate eforturile pentru asigurarea furnizării continue a gazelor naturale tuturor consumatorilor.

La începutul lunii octombrie, paralel cu negocierile cu „Gazprom” pe contractul de bază, a fost solicitată majorarea volumelor de gaze naturale pentru luna octombrie curent, care până în prezent nu a fost satisfăcută.

Nivelul de alertă prevede implementarea de către întreprinderile de gaze a unei serii de acțiuni care permit gestionarea crizei de gaze fără a fi nevoie să se recurgă la măsuri de urgență, precum sistarea furnizării gazelor consumatorilor noncasnici, care nu fac parte din categoria consumatorilor protejați, precizează „Moldovagaz”.

Din șirul de consumatori protejați fac parte toți consumatorii casnici, întreprinderile şi instituțiile care prestează servicii sociale, centralele termice.

„Moldovagaz” va continua discuțiile cu „Gazprom” în vederea prelungirii contractului de furnizare a gazelor naturale, cu implicarea Guvernului, în aspectele ce țin de securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale, se mai arată în comunicatul „Moldovagaz”.

Precizăm că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a anunțat în seara zilei de 13 octombrie, după ședința Comisiei Situații Excepționale, că în Moldova a fost anunțată stare de alertă pe piața gazelor naturale și că s-a trecut la utilizarea păcurii din rezerva de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -