sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cum comentează șeful „Moldovagaz” criza energetică din țară

Acasă Regiuni Chișinău mun. Cum comentează șeful „Moldovagaz” criza energetică din țară

Vadim Ceban, șeful Societății pe Acțiuni „Moldovagaz”, susține că țara noastră s-a mai confruntat cu asemenea crize energetice și întotdeauna au fost identificate soluții. Ceban spune că actuala stare de lucruri nu e mai puțin simplă și că adesea se speculează pe această temă.

Reacția lui Ceban apare după ce ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spânu a anunțat, aseară, că în Moldova a fost anunțată stare de alertă în sectorul gazelor naturale și s-a trecut la păcura din Rezerva de stat.

Ceban a afirmat că, acum un an, „Moldovagaz” era acuzată că a cumpărat gaz la prețuri mari.

„Astăzi, aceiași oameni ne acuză că formula de achiziție nu e corectă, iar acceptarea ei ar fi pripită și necugetată. Numai că, spre deosebire de mulți dintre cei care lansează critici, eu am fost responsabil de acțiunile mele și consecințele deciziilor pe care le-am luat”, a scris Vadim Ceban pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” se arată convins că situația dificilă cu gazele va fi depășită.

„Vă asigur, echipa „Moldovagaz” face tot posibilul pentru a aproviziona țara fără întrerupere cu resurse energetice. Sperăm să ajungem la înțelegeri definitive privind livrările gazelor naturale. Conștientizăm că nu totul depinde de echipa managerială a companiei, dar și de principalii ei acționari (Gazprom cu 50% din acțiuni –n.r.)”, a adăugat Vadim Ceban.

Șeful „Moldovagaz” a amintit că țara noastră a avut de înfruntat, în diferiți ani, crize energetice, amintindu-le pe cele din 1998, 2005, 2006 și 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -