vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Guvernul Gavrilița pune cruce pe secretul offshore

Acasă Regiuni Chișinău mun. Guvernul Gavrilița pune cruce pe secretul offshore

Update/16:20: Proiectul care urmărește anularea „secretului offshore” și transparentizarea maximă a societăților comerciale din R. Moldova a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 81 de deputați. La noi în țară sunt înregistrate peste 500 de companii vizate de proiectul de lege. Documentul urmează să fie supus dezbaterilor în cea de-a doua lectură.
___

Știrea inițială/07:45: Secretul offshore va fi anulat pentru a asigura o transparență maximă în activitatea companiilor din Moldova. Guvernul a aprobat, ieri, Avizul pentru modificarea Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.

Guvernul precizează că va fi publicată lista beneficiarilor efectivi ai tuturor companiilor cu fondatori în jurisdicții care nu asigură transparența. Accesul cetățenilor la informația din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi va fi asigurată de Agenția Servicii Publice. Aceasta va putea fi accesată pe toate platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

Noile prevederi vor contribui la asigurarea stabilității economice a statului, prevenirea corupției, evaziunii fiscale și spălării banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -