joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Acțiuni de protest la Chișinău și Găgăuzia

Acasă Articole Altele FOTO. Acțiuni de protest la Chișinău și Găgăuzia

Mii de oameni, potrivit organizatorilor, au protestat, duminică, în centrul Chișinăului împotriva actualei guvernări PAS și președintei Maia Sandu, cerându-se, totodată, „libertate procurorului general.” Acțiunea de protest a fost organizată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. O acțiune de susținere a procurorului genera suspendat, Alexandr Stoianoglo, originar din Comrat, a avut loc și în autonomia găgăuză.

Participanții la acțiunea de protest din Chișinău au scandat lozinci împotriva președintei Maia Sandu și a partidului ei, PAS, scrie Europa Liberă.

Mai mulți oratori au acuzat actuala guvernare de instaurarea dictaturii.

La finalul acțiunii de protest din Chișinău a fost adoptată o rezoluție în care s-a cerut, potrivit NTV, încetarea derapajelor anticonstituționale și degradarea statului de drept, eliminarea controlului politic asupra justiției și sistemului Procuraturii și reîntoarcerea la conducerea Procuraturii Generale a lui Alexandr Stoianoglo.

„Evident că fiecare are dreptul de a protesta. Chiar și cei care nu-și doresc lupta împotriva corupției, ci vor perpetuarea situației actuale”, a comentat pe pagina sa de Facebook acțiunea de protest, Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției.

Litvinenco a spus că majoritatea cetățenilor țării sunt de altă părere, că doresc ca „hoții să stea la pușcărie” și că lupta cu corupția va continua.

Iar la Comrat, circa 300 de persoane au participat la un miting de susținere a procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Oamenii au cerut restabilirea în funcție a lui Stoianglo, transmite Gagauzinfo. Ulterior, pentru circa 15 minute a fost blocat traseul de acces în Găgăuzia din direcția de nord, pe traseul Chișinău-Giurgiulești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -