12 C
Chișinău
marți, octombrie 26, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un adjunct de-al lui Stoianoglo a demisionat și imploră procurorii: opriți-vă!

Acasă Articole Altele Un adjunct de-al lui Stoianoglo a demisionat și imploră procurorii: opriți-vă!

Iurie Perevoznic, adjunctul procurorului general suspendat, și-a dat demisia. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că și-a depus demisia la 7 octombrie, care a fost aprobată la 8 octombrie. Perevoznic și-a motivat decizia prin faptul că odată cu suspendarea sa abuzivă, anunțată de ministrul Justiției pe rețelele sociale, a fost, practic, înlăturat de la tot ceea ce se petrecea în instituție.

Perevoznic consideră că reținerea lui Stoianoglo, iar apoi cea a lui Popov, este „o demonstrare inutilă de forță”, iar cu referință la ultimul caz nu a existat nici un temei plauzibil pentru reținere.

„Ca fost coleg, mă adresez și vă implor domnilor procurori care gestionați aceste cauze  – OPRIȚI-VĂ”, a scris Perevoznic, sugerându-le colegilor să recitească normele legale, până a acționa.

Iurie Perevoznic consideră anunțul ministrului Justiției cu privire la suspendarea adjuncților procurorului general, dar și acțiunile ce au urmat, au fost făcute pripit, fără a fi consultată legea.

„Deoarece, am fost înlăturat, la modul practic, de la tot ce se petrecea în instituție, am considerat că unica soluție este să-mi dau demisia, în caz contrar urma să-mi asum și eu toate acțiunile și consecințele (făcând parte din conducerea Procuraturii), lucru pe care nu pot să mi-l permit”, a scris Perevoznic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -