vineri, mai 24, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Săițenii își doresc un parc amenajat și îngrijit. Autoritățile spun că au planuri, dar n-au finanțe

Acasă Regiuni Căușeni Săițenii își doresc un parc amenajat și îngrijit. Autoritățile spun că au...

Parcul de lângă Casa de cultură din satul Săiți, raionul Căușeni, este uitat de autorități. Dezordinea, buruienii și „insulițele” de gunoiul sunt dominante în acest spațiu. Tinerii din localitate spun că își doresc un parc amenajat și îngrijit, iar primăria afirmă că are de gând să instaleze aici bănci, să instaleze sistem de iluminat și chiar să asigure acoperire cu Wi-Fi.

Lipsa unei mâini de gospodar se vede acum în parcul satului. Iarba nu este cosită, nu sunt amenajate aleile, iar toaleta publică a ajuns într-o stare oribilă.

Un grup de tineri din Săiți a fost în audiență la primar și au propus ca acesta să fie adus în ordine. Amenajarea și îngrijirea acestuia ar schimba fața localității.

Cei de la primărie au căzut de acord cu propunerile tinerilor, spunând că e nevoie de investiții importante. Amenajarea parcului figurează în agenda administrației doar că există și alte probleme prioritare.

„La prima etapă ne dorim să pavăm 100 de metri de trotuar, să instalăm 16 bănci, să montăm zece piloni pentru a monta iluminat public din parc și să amenajăm un teren pentru dans. În planurile noastre intră și instalarea unei mese de tenis şi a uneia de şah, dorim, de asemenea, să asigurăm spațiul cu Internet Wi-Fi. Implementarea acestui proiect ne-ar costa aproximativ 300 de mii de lei”, a spus Valeriu Musteață, primarul satului Săiți.

În buget nu este prevăzută această sumă, iar autoritățile promit să atragă și donații din partea unor potențiali sponsori şi parteneri.

Adelina ROTARI,
corespondentă comunitară în Săiți, raionul Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -