luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE a debursat 50 mil. de euro pentru R. Moldova. Asistența e oferită sub formă de împrumut în condiții avantajoase

Acasă Regiuni Chișinău mun. UE a debursat 50 mil. de euro pentru R. Moldova. Asistența e...

Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a debursat 50 mil. de euro R. Moldova în calitate de asistență macro-financiară (AMF).

Asistența respectivă este oferită sub formă de împrumuturi în condiții foarte avantajoase. Programul reprezintă o manifestare concretă a solidarității UE cu partenerii săi, oferindu-le sprijin pentru a răspunde la impactul economic provocat de pandemia de coronavirus .

„Sunt bucuros de faptul că UE a debursat adițional 50 mil. de euro în calitate de sprijin financiar oferit R. Moldova. Aceasta este o dovadă concretă a angajamentului asumat de UE pentru a ajuta Moldova să facă față impactului economic și social provocat de pandemia de COVID-19. Aceste mijloace, care au fost alocate în urma îndeplinirii angajamentelor de politici agreate, confirmă progresul realizat de R. Moldova în implementarea măsurilor necesare pentru securizarea unui viitor mai stabil și mai prosper”, a declarat Paolo Gentiloni, Comisarul European pentru Economie.

Prin această debursare, UE a încheiat cu succes cinci din cele zece programe AMF incluse în pachetul AMF COVID-19 în valoare de trei miliarde de euro, debursând primele tranșe către toți partenerii săi.

Debursarea celor 50 de mil. de euro face parte din pachetul de asistență macro-financiară de urgență în valoare de trei miliarde de euro pentru zece parteneri vizați de politica de extindere și vecinătate, care are scopul de a-i ajuta să răspundă la consecințele economice generate de pandemia de COVID-19.

Acordarea celor 50 de mil. de euro are loc la scurt timp după acordarea unui grant în mărime de 36,4 mil. de euro pentru suport bugetar în cadrul Planului de redresare economică al UE pentru Moldova, în valoare de până la 600 mil. de euro pentru următorii trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -