sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

UE a investit 2 mil. de euro în modernizarea a zece laboratoare ale UTM

Acasă Regiuni Chișinău mun. UE a investit 2 mil. de euro în modernizarea a zece laboratoare...

Zece laboratoare ale Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au fost renovate în cadrul proiectului Livada Moldovei, sprijinit de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții. Ceremonia de inaugurare a sălilor modernizate a avut loc, joi, în prezența unor oficiali și reprezentanți ai donatorilor financiari.

Beneficiari direcți ai investițiilor în valoare de 2 mil. de euro sunt peste o mie de studenți din cadrul UTM. Aceștia vor avea la dispoziție utilaje moderne de laborator, precum și reagenții chimici necesari pentru activitățile de cercetare.

În cadrul aceluiași proiect investițional a fost izolat termic blocul Facultății Tehnologia Alimentelor, prin montarea ferestrelor PVC pe o suprafață de 1.600 m.p. și izolarea termică a pereților pe o suprafață de 3.100 m.p.

Investițiile au fost făcute prin intermediul proiectului Livada Moldovei, care este o linie de creditare în valoare de 120 mil. de euro, oferită de Banca Europeană de Investiții, în calitate de bancă a UE, Guvernului de la Chișinău.

Proiectul sprijină investițiile IMM-urilor în sectorul horticol, iar circa 12 milioane de euro sunt alocate pentru reabilitarea și dotarea a zece instituții de învățământ și cercetare.

Anterior, Universitatea Tehnică a Moldovei a mai beneficiat de o investiție în valoare de 1,8 mil. de euro, oferită în cadrul proiectului Filiera Vinului, sprijinit de UE prin intermediul BEI. Fondurile au fost utilizate pentru modernizarea a 15 laboratoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -