sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. S-a făcut ordine în preajma gunoiștii din Ursoaia, după ce problema a fost semnalată de către jurnaliștii comunitari

Acasă Regiuni Căușeni FOTO. S-a făcut ordine în preajma gunoiștii din Ursoaia, după ce problema...

Autoritățile satului Ursoaia, raionul Căușeni, s-au autosesizat pe marginea situației de la gunoiștea localității, aceasta fiind semnalată de jurnaliștii comunitari.

Astfel, autoritățile locale au dispus efectuarea ordinii în preajma gunoiștii. S-a făcut ordine cu tehnica specială din dotarea întreprinderii municipale pentru salubrizare. Reprezentanții administrației publice și întreprinderea municipală din Ursoaia promit că vor desfășura și alte lucrări de întreținere a gunoiștii.

Totodată, autoritățile și grupul de inițiativă a tinerilor au lansat, prin intermediul rețelelor de socializare, un apel în care au chemat membrii comunității să fie mai responsabili și să păstreze curățenia.

„Curat este nu acolo unde se face, dar acolo unde se păstrează. Nu aruncați deșeurile la întâmplare, ci doar la groapa amenajată”, se menționează în apelul grupului de inițiativă.

Jurnalist.md a scris anterior că managementul deșeurilor la groapa de gunoi din Ursoaia este dezordonat. Mulți localnici își cară gunoiul cu transportul personal și îl aruncă la întâmplare. Asta chiar dacă la dispoziția sătenilor este pus un tractor care colectează și transportă gunoiul în fiecare zi de sâmbătă. Problema acută este lipsa unui gard la gunoiște. Priveliștea din zonă este, pur și simplu, dezolantă – aceasta indicând gradul de educație ecologică a localnicilor, menționau jurnaliștii comunitari în luna septembrie.

Nichita AGAPI, Radu ZNACOVEANU, Stanislav CATANOI,
Alexandru BERLINSCHI
și Vlad PLATON,
jurnaliști comunitari în Ursoaia, raionul Căușeni

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -