luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În raionul Căușeni este promovată gândirea critică și activismul civic

Acasă Articole Asociere şi întruniri În raionul Căușeni este promovată gândirea critică și activismul civic

În satele Sălcuța, Taraclia și Cârnățenii Noi din raionul Căușeni sunt create platforme pentru promovarea educației informale și a discursurilor publice pentru încurajarea cetățenilor să gândească critic. Mai mult, platformele respective își propun să încurajeze voluntariatul, competențele de comunicare, de analiză și de identificare căilor de rezolvare a problemelor.

Sesiunile de instruire au loc în cadrul proiectului „Promovarea cetățeniei active prin educație nonformală și parteneriate comunitare durabile”, implementat de Asociația „Vicon”.

Coordonatoarea proiectului, Maia Porombrica, președinta Asociației „Vicon” ne-a povestit că ideea proiectului a apărut în cadrul unui program inovator pentru profesorii care doresc să descopere metode alternative și eficiente de educare și implicare activă.

Viorica Scrob, lidera Grupului local de cetățeni activi din Sălcuța, spune că în cadrul activităților din proiect a învățat să asculte, să analizeze și să-și structureze eficient gândurile.

„Cea mai interesantă experiență a fost participarea la concursul de discursuri publice. Sper ca această activitate să continue în cadrul Clubului de discursuri publice creat pe lângă Consiliul local al tinerilor din localitate”, spune Viorica Scrob.

Potrivit ei, este salutabil că tinerii și adulții din localitate se implică în activitățile din proiect.

Proiectul „Promovarea cetățeniei active prin educație nonformală și parteneriate comunitare durabile” este implementat de Asociația „Vicon”, în cadrul programului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Moldova”, implementat de Fundația Konrad Adenauer, în parteneriat cu Centrul „Expert-Grup”, ADEPT, APE și Centrul Pro-Europa din Comrat.

Valeria FIODOROV,
corespondentă comunitară în Sălcuța, Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -