vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În orașul Cantemir, a fost inaugurată o nouă stație de epurare a apelor uzate și un sistem de canalizare. Proiectul se cifrează la aproape 9 mil. de euro

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor În orașul Cantemir, a fost inaugurată o nouă stație de epurare a...

La Cantemir a fost inaugurată, astăzi, o nouă stație de epurare a apelor uzate și un sistem de canalizare. Stația de tratare a fost construită cu suportul financiar al UE și Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, în conformitate cu ultimele standarde și va putea fi extinsă în localitățile vecine.

La ceremonia de inaugurare au participat premierul Natalia Gavrilița, Ambasadorii UE și Austriei la Chișinău, reprezentanți ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare și oficiali locali.

De noua stație de epurare a apelor uzate și de sistemul de canalizare vor beneficia circa 5500 de locuitori. Noul sistem de canalizare are o lungime totală de aproximativ 21,2 km, fiind instalate trei stații moderne de pompare a apelor uzate.

„Contribuția UE este de aproximativ 6 milioane de euro pentru a sprijini tratarea adecvată a apelor reziduale, ceea ce sporește durabilitatea gestionării apei și previne poluarea solului. Acest sprijin se include în strategia de îmbunătățire a infrastructurii în zonele rurale, unde UE a acordat în ultimii ani aproximativ 50 de milioane de euro, în domeniul alimentării cu apă și canalizare, în cel puțin zece localități, de care au beneficiat aproximativ 250.000 de cetățeni”, a declarat Janis Mazeiks, Ambasadorul UE.

Stația de epurare a fost construită în cadrul proiectului Dezvoltarea Zonelor Rurale din Moldova, implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare. Proiectul are un buget estimativ de 8,7 milioane euro, dintre care 6 mil. euro fiind contribuția UE, iar 2,72 mil. euro  co-finanțarea Agenției Austriece pentru Cooperare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -