miercuri, noiembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Elevi din Mihăileni, baștina ilustrului lingvist Eugen Coșeriu, au luat, pentru o zi, locul învățătorilor

Acasă Articole Educaţie Elevi din Mihăileni, baștina ilustrului lingvist Eugen Coșeriu, au luat, pentru o...

Deja e o tradiție înrădăcinată de câțiva ani la Liceul Teoretic „Eugen Coșeriu” din satul Mihăileni, raionul Râșcani, ca de Ziua internațională a educației și a profesorului elevii să predea lecțiile în locul profesorilor.

Și în această zi de marți elevii din clasa a XII-a au predat lecții colegilor de liceu. Fiecare elev a trăit experiențe irepetabile, fiind pe post de dascăl.

„Pentru mine, să fiu astăzi în locul profesorului de matematică a fost o adevărată provocare. Eram conștientă ca e greu, dar nu mi-am imaginat cât e de greu… În câteva momente, îmi părea imposibil să țin ocupați 15 copii simultan, dar am reușit”, își împărtășește experiența Valeria, o elevă din clasa a XII-a.

„Profesor este foarte greu sa fii, e o profesie care presupune multa implicare emoțională. Mi-a plăcut să fiu profesoară, e o experiență frumoasă, dar numai pentru o zi”, ne-a spus Doina, o altă liceană.

Profesorii spun că astfel de experiențe încurajează elevii să urmeze o carieră în pedagogie.

„Schimbul de experiență este benefic atât pentru profesori cât și pentru elevi. Deoarece elevii clasei a XII-a vor trebui, în curând, să-și aleagă o profesie, prin astfel de practici avem șanse mai mari ca elevii noștri să devină profesori”, spune Iurie Moscalu, directorul liceului.

În Liceul Teoretic „Eugen Coșeriu” din satul Mihăileni, raionul Râșcani, care numără în jur de 200 de elevi, activează 23 de profesori.

Nicoleta ALBOT, 
corespondentă comunitară la Mihăileni, Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -