Au fost anunțați învingătorii Galei Laureaților Concursului Republican „Pedagogul anului”, ediția 2021, organizată de Ministerul Educației și Cercetării, în contextul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ. Evenimentul a avut loc în incinta Centrului Cultural „Ginta Latină” din Capitală. Gala a ajuns la a XV-a ediție.
La categoria Educatorul Anului, premiul III a fost acordat Marianei Grițcu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 1 „Ursuleț”, din satul Corlăteni, raionul Râșcani. Premiul II a fost acordat Irinei Gânga, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 18, de limbă rusă, din Bălți. Premiul I și titlul Educatorul Anului 2021 a fost conferit Angelei Jovmir, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 52 „Alunelul”, din Chișinău.
La categoria Învățătorul Anului, premiul III a fost acordat Svetlanei Grinciuc, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Ștefan Holban” din satul Cărpineni, raionul Hâncești. Premiul II, a fost acordat Aureliei Mihailiuc, învățătoare la Școala primară nr. 21 „Spiridon Vangheli”, din Bălți. Premiul I și titlul Învățătorul Anului 2021 a fost conferit Eugeniei Codrean, învățătoare în cadrul Școlii primare nr. 12 „Anton Popovici”, din Chișinău.
La categoria Profesorul Anului, premiul III a fost Galinei Berbeu, profesoară de limba franceză la liceul teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni. Premiul II a fost acordat Anei Saranciuc, profesoară de Chimie la liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți. Premiul I, și titlul Profesorul anului 2021 a fost conferit Tatianei Țurcan, profesoară de limba franceză în cadrul liceului teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din Chișinău.
Premiul trei la toate cele trei categorii a constituit 15.000 lei, Premiul doi – 25.000 lei, iar premiul întâi – 50.000 lei.
Laureaților li se conferă și gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se confirmă gradul didactic superior.
În cadrul Concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2021, la etapa locală au participat 1125 de cadre didactice, la etapa raională/ municipală – 320 de cadre didactice, iar la etapa republicană – 55 de cadre didactice. Etapa națională a concursului a fost desfășurată în format online în perioada 29 aprilie – 21 mai, la care au participat 21 de profesori, 20 de învățători și 14 educatori.