vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Satul Cornești, fără stație de așteptare a transportului public. Locuitorii vor, primarul promite

Acasă Articole Transport şi mobilitate Satul Cornești, fără stație de așteptare a transportului public. Locuitorii vor, primarul...

Lipsa stației de așteptare a transportului public este o problemă resimțită de către locuitorii din satul Cornești, raionul Ungheni, mai ales când se strică vremea. Circa 75% dintre locuitorii satului folosesc zilnic transportul public pentru a se deplasa zilnic în scop de serviciu, pentru a merge la școală sau la instituțiile medicale. Autoritățile locale spun că știu de existența problemei și primit că anul viitor vor fi construite trei stații de așteptare a transportului public.

Stațiile de așteptare a transportului public sunt o necesitate stringentă la Cornești, ținând cont de faptul că localitatea este una întinsă, iar numărul de locuitori care folosesc transportul public e mare. Construcția și amenajarea unor stații ar asigura siguranța și un confort minim locuitorilor satului.

„Este nevoie să avem nevoie de o stație de așteptare a transportului, pentru a crea populației condiții bune de așteptare a transportului public pe timp de ploaie sau ninsoare”, spune profesoara Eleonora  Chirău, care e și consilier local.

Șoferii de pe ruta Cornești-Ungheni spun că o stație de așteptare ar favoriza o mai bună organizare a serviciilor de transport public.

„Ar crește calitatea serviciilor și va exista un punct comun de așteptare a transportului. Așa noi, șoferii, vom economisi timp, iar oamenii vor fi mai protejați de fenomenele meteorologice”, spune Iurie Popa, șofer pe ruta Cornești-Ungheni.

Primarul satului Cornești, Valeriu Moraru, spune că autoritățile locale au de gând să construiască trei stații de așteptare a transportului public.

„În acest an nu am reușit. Sperăm la anul să izbutim construim trei stații de așteptare a transportului. Probabil, vom face un parteneriat cu agenții economici, inclusiv cel care folosește cariera de la noi. O stație ne-ar costa până în 27.000 de lei. Planul nostru e să facem două stații de așteptare în sat și a treia la traseu”, a spus primarul pentru jurnalist.md.

Satul Cornești are circa 2700 de locuitori.

Valeria și Alexandra CODREANU,
corespondente comunitare în s. Cornești, Ungheni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -