vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Șefa CEC, aleasă președintă a Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Șefa CEC, aleasă președintă a Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) a R. Moldova, Angelica Caraman, va exercita președinția Asociației Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) în perioada 2022-2023.

Caraman a fost aleasă pentru acest mandat în cadrul Adunării Generale a ACEEEO, care a avut loc, marți, la București. Pentru candidatura Angelicăi Caraman au votat toți membrii instituționali ai Asociației, prezenți la eveniment.

„Preluarea președinției Asociației, pentru a doua oară, este un important imbold, pentru noua componență a CEC din Moldova să persevereze și să pună în aplicare cele mai bune practici împărtășite de către colegii noștri din autoritățile electorale”, a spus Caraman.

Astfel, cea de-a XXXI-a conferință anulă a ACEEEO va avea loc în septembrie 2022, la Chișinău. Temă acesteia va fi implementarea metodelor alternative de vot.

CEC este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componența comitetului executiv al acestei instituții. Autoritatea electorală din Moldova a mai deținut președinția în această instituție în perioada 2014-2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -