vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Consiliul Raional Râșcani nu-și dorește transparență?

Acasă Regiuni Rîșcani Consiliul Raional Râșcani nu-și dorește transparență?

Autoritățile raionului Râșcani au respins prin vot, într-o ședință a Consiliului Raional, un acord de colaborare cu Asociația „Nord Press Club” din Bălți. Acesta prevedea acțiuni de natură să sporească transparența decizională la nivel local. Acordul a fost respins cu votul majorității PSRM din Consiliul Raional Râșcani.

Se întâmplă în timp ce mai multe Consilii Raionale din regiunea de nord țării au semnat cu Asociația „Nord Media Club” asemenea acorduri de parteneriat care vin să susțină autoritățile locale, inclusiv informațional, în cadrul unui proiect susținut financiar de Ambasada SUA în R. Moldova, scrie Monitor Media.

Unii dintre consilierii din Râșcani, care au respins acordul, și-au motivat votul prin faptul că societatea nu ar fi încă pregătită.

„Nu e pregătită societatea noastră încă pentru a conlucra cu presa inclusiv”, a comentat pentru tvn.md, Valentin Hapco, președintele ședinței.

Până acum, Asociația „Nord Press Club” a semnat cinci acorduri de colaborare din cele șapte propuse cu unități teritorial-administrative din nordul țării. Acordurile prevăd organizarea unor instruiri pentru funcționarii publici în vederea sporirii gradului de transparență decizională, acordarea suportului în administrarea paginilor web a consiliilor raionale, oferirea suportului în organizarea evenimentelor de presă și transmiterea în direct a ședințelor Consiliilor Raionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -