luni, iulie 22, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Află ce nume ar putea avea puiul de zimbru din Rezervația „Pădurea Domnească” din Glodeni

Acasă Articole Altele FOTO. Află ce nume ar putea avea puiul de zimbru din Rezervația...

Sute de comentarii și tot atâtea propuneri de nume pentru puiul de zimbru (femelă) care s-a născut la sfârșitul verii în Zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” din raionul Glodeni. Unele mai haioase, altele cu rădăcini istorice, iar altă categorie sugerând politicieni actuali – toate se regăsesc sub anunțul concursului „Se caută un nume”, lansat de „Pădurea Domnească”.

Totuși, numele care a acumulat cele mai multe aprecieri este Molda, al doilea după popularitate – Moldovița.

La începutul lunii septembrie „Pădurea Domnească” a lansat pe pagina sa de Facebook un concurs de idei de nume. Condiția de bază e ca numele să conțină abrevierea MD.

Organizatorii anunțau că numele cu cele mai multe aprecieri ar putea fi cel care va fi ales pentru „botez”. Rezultatele concursului vor fi anunțate în octombrie, la Zimbrărie.

Alte propuneri de nume făcute de internauți: ZiMD, Miranda, Madonna, Medi, Stejaria, Jasina, MDeea, MDoina, ZiMDana, Domnica Domneasca, MăDalina, MDidina, Zimdora, Matilda, Roemi, Rozana

Zimbrița-Miorița, Medeea, MaiaSaMDa, Dodona…

Amintim că puiul de zimbru s-a născut la începutul lunii august. în prezent, la Zimbrărie sunt șapte zimbri maturi și un pui. Trei zimbri sunt din Polonia, restul fiind născuți în rezervația din raionul Glodeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -