joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(video) Un pui de zimbru s-a născut în Rezervația „Pădurea Domnească” din raionul Glodeni

Acasă Regiuni Glodeni (video) Un pui de zimbru s-a născut în Rezervația „Pădurea Domnească” din...

Un pui de zimbru s-a născut la Zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” din raionul Glodeni. Este vorba despre un pui de femelă, care e al cincilea zimbru în viață născut la Zimbrăria de la Moara Domnească.

Puiul de zimbru s-a născut acum circa două săptămâni, iar în prezent este izolat într-un țarc cu două femele.

„Conform cerințelor și normelor internaționale, trebuie să-l monitorizăm o lună, deoarece în perioada de după naștere ei sunt slăbuți. Dar puiul nostru este foarte zglobiu”, a comunicat directorul rezervației, Valeriu Țarigradschi, pentru Jurnalist.md.

Puiul de zimbru nu are încă un nume. Administrația Rezervației „Pădurea Domnească” va anunța un concurs în acest sens. Condiția e ca numele să conțină abrevierea MD.

Precizăm că, în prezent, la Zimbrărie sunt șapte zimbri maturi și un pui. Trei zimbri sunt din Polonia, restul fiind născuți în rezervația din raionul Glodeni.

Zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” se află în apropiere de satul Moara Domnească din raionul Glodeni. Aceasta a fost înființată în august 2005, atunci fiind aduși trei zimbri din Polonia.

5 COMENTARII

  1. […] Un pui de zimbru s-a născut la Zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” din raionul Glodeni. Este vorba despre un pui de femelă, care e al cincilea zimbru în viață născut la Zimbrăria de la Moara Domnească. Puiul de zimbru s-a născut acum circa două săptămâni, iar în prezent este izolat într-un țarc cu două femele, transmite SafeNews.md cu referire la Jurnalist.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -