joi, decembrie 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Săracă inima mea. Zeci de mii de moldoveni mor anual din cauza bolilor cardiovasculare

Acasă Regiuni Chișinău mun. Săracă inima mea. Zeci de mii de moldoveni mor anual din cauza...

Bolile cardiovasculare se situează pe primul loc în clasamentul cauzelor de deces în R. Moldova, acest indice fiind în creștere.

Anul trecut, în țara noastră, din cauza afecțiunilor aparatului cardiovascular au decedat 22.872 de persoane, comparativ cu 21.512 decese în 2019, potrivit datelor ministerului Sănătății.

În structura deceselor cauzate de bolile aparatului circulator predomină cardiopatia ischemică (12.566 persoane), bolile cerebro-vasculare (5.006 persoane), infarctul miocardic acut (1.748 persoane), cardiopatia hipertensivă (2.615 persoane).

Astăzi, este Ziua Mondială a Inimii, iar obiectivul global al acesteia este valorificarea puterii telemedicinii pentru a îmbunătăți conștientizarea, prevenirea și gestionarea bolilor cardiovasculare.

Pentru a evita bolile cardiovasculare, medicii îndeamnă să adoptăm un stil alimentar și de viață sănătos, să menținem tensiunea arterială, colesterolul și nivelul zahărului din sânge în limitele normei și să reducem riscul bolilor de inimă și a atacului de cord.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -