miercuri, aprilie 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Noua componență a CEC vrea să modifice legislația electorală

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Noua componență a CEC vrea să modifice legislația electorală

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat despre demararea procesului de revizuire a cadrului normativ aferent domeniului electoral. Instituția spune că un proiect de lege în acest sens ar putea fi definitivat la începutul anului viitor.

La prima etapă, în cadrul CEC va fi creat un grup de lucru care va face o amplă analiză a Codului electoral și a legislației conexe. În termen de două luni, membrii și funcționarii Comisiei își propun să identifice lacunele și deficiențele existente în legislația electorală, și să ia în considerare, totodată, de concluziile și recomandările rapoartelor misiunilor de observare din ultimele scrutine naționale.

La a doua etapă, CEC va elabora un proiect de lege pentru modificarea legislației electorale, proiect care va fi propus spre dezbatere ONG specializate în domeniul electoral și experților relevanți. După aceasta, grupul de lucru de la CEC speră să definitiveze proiectul final de lege către luna februarie 2022. Ulterior, vor fi organizate consultări largi cu experții, partidele politice, societatea civile și partenerii de dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -