marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Natalia Gavriliță, la briefingului comun cu Josep Borrell: sunt aici pentru a relansa dialogul dintre țara mea și UE

Acasă Articole Altele Natalia Gavriliță, la briefingului comun cu Josep Borrell: sunt aici pentru a...

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a susținut, în după amiaza zilei de ieri, un briefing comun cu Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei Europene. Gavrilița a declarat că UE este „partenerul esențial în calea Moldovei spre redresare”.

„Sunt aici pentru a relansa dialogul dintre țara mea și Uniunea Europeană”, a accentuat premierul, care s-a arătat convins că parteneriatul cu UE „este cheia prosperității țării noastre”.

Natalia Gavrilița a menționat că a discutat cu oficialul european agenda reformelor pentru Moldova. Autoritățile se vor concentra pe continuarea reformei justiție și combaterea corupției; gestionarea pandemiei COVID-19, redresării economiei și crearea de noi locuri de muncă și consolidarea instituțiilor statului.

„Cu referire la reforma justiției, țin să menționez că suntem în contact strâns cu UE și Consiliul Europei și așteptăm cu nerăbdare să ne actualizăm dialogul în acest domeniu”, a specificat Natalia Gavrilița.

Premierul a mulțumit UE pentru suportul oferit în gestionarea pandemiei de COVID 19, dar și pentru „planul generos” de redresare economică de până la 600 milioane euro în subvenții, împrumuturi, garanții și investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -