12 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

„Magnetul” financiar de la Căinari. Importante investiții atrase în reabilitarea infrastructurii

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor „Magnetul” financiar de la Căinari. Importante investiții atrase în reabilitarea infrastructurii

Primăria orășelului Căinari din raionul Căușeni a reușit să atragă fonduri importante pentru realizarea mai multor proiecte de infrastructură. Este vorba de reabilitarea drumurilor, renovarea sistemului de alimentare cu apă, iluminare stradală și modernizarea Casei de Cultură.

Primarul orășelului, Maria Ghelan, spune că în fază de aprobare e proiectul cu finanțare de la AIPA ce prevede renovarea fațadei Casei de Cultură și instalarea unui sistem de încălzire. Contribuția primăriei în acest proiect este de jumătate de milion de lei.

Un alt proiect important pentru Căinari este construcția unui apeduct cu lungimea de 5 kilometri. Acesta va fi realizat prin Programul „Comunitatea Mea” din fondurile USAID. Valoarea proiectului este de peste 5 mil. de lei, potrivit presei locale.

O altă direcție în activitatea Primăriei Căinari, potrivit Mariei Ghelan, este reabilitarea infrastructurii rutiere. Deja a fost renovată una din arterele orășelului, iar pentru anul viitor este planificată reabilitarea unei străzi centrale problematice pe o lungime de 1,8 km. Costul estimat al proiectului este de 16 mil. de lei.

Orășelul Căinari are peste 4000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -