vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Judecătoria Soroca devine mai accesibilă pentru justițiabilii cu deficiențe locomotorii. Suedia a finanțat construcția unei rampe de acces

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Judecătoria Soroca devine mai accesibilă pentru justițiabilii cu deficiențe locomotorii. Suedia a...

Accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii este asigurat în Judecătoria Soroca. Asta după ce, recent, a fost construită o rampă de acces în instanță într-un proiect al PNUD Moldova și Asociația „Invento”, finanțat de Suedia, care și-a propus să creeze condiții egale și nediscriminatorii pentru justițiabilii.

Rampa este executată din material antiderapant, unghiul de înclinare a rampei este conform standardelor de accesibilitate, iar pe ambele părți ale rampei sunt instalate bare de sprijin, la o distanță corespunzătoare. Costul lucrărilor de construcție și amenajare a rampei este de circa 51.000 de lei.

„Rampa este comodă, foarte bine făcută, ca la carte. E uşor de urcat şi de coborât. Eu pot să merg liber, singur, fără ajutor, e foarte comod”, afirmă, Vladimir Dârloi, locuitor al mun. Soroca, care se deplasează într-un scaun rulant.

„Datorită rampei, persoanele cu dizabilități locomotorii vor putea intra în mod independent în incinta sediului judecătoriei, pentru a-și realiza dreptul la justiție. Construcția rampei este un pas spre a asigura egalitatea în drepturi”, a menționat Raisa Cazacu, șefa Serviciului generalizarea practicii judecătorești și relații cu publicul din cadrul Judecătoriei Soroca.

Judecătoria Soroca planifică să întreprindă și alte măsuri de sporire a accesibilității sediului său. Vadim Belous, președintele instanței spune că urmează să fie asigurate rampe mobile în interiorul instituției, în două săli de la primul etaj și construit un bloc sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Resursele pentru rampele mobile în interiorul instanței au fost bugetate pentru anul financiar 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -