luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un nou feribot ar putea fi procurat pentru flota de la Molovata

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Un nou feribot ar putea fi procurat pentru flota de la Molovata

Î.S. „Bacul Molovata” ar putea să fie completat cu un nou feribot. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a solicitat, recent, Biroului de Reintegrare să identifice soluții pentru achiziționarea unui pod plutitor nou care să asigure legătura între cele două maluri ale Nistrului, în zona Molovata.

Solicitarea Nataliei Gavrilița a fost făcută acum trei zile, când a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari, traversând Nistrul cu feribotul.

Actualul pod plutitor, care asigură transportarea pe Nistru a locuitorilor și mărfurilor de primă necesitate, are un grad înalt de uzură. Feribotul este vital pentru locuitorii din șase localități aflate sub controlul autorităților constituționale din platoul Cocieri, Dubăsari.

Recent, și Vitalie Gațcan, administratorul Î.S. „Bacul Molovata”, afirma într-un interviu că, deși e costisitor, procurarea unui feribot nou este necesară. Gațcan spunea că lucrătorii își doresc mult acest lucru.

Feribotul de la Molovata asigură, anual, transportarea a 110-120 mii tone de mărfuri și 100-110 mii de cetățeni de pe un mal pe altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -