vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Știri comunitare | La Feștelița, „bucatele” sunt nesărate, căci „satul fără stadion e ca mâncarea fără sare”

Acasă Articole Odihnă şi recreere Știri comunitare | La Feștelița, „bucatele” sunt nesărate, căci „satul fără stadion...

Pe stadionul din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, de ani buni nimeni nu mai strigă „G-ooo-l!”, iar meciurile de fotbal au rămas doar o amintire. De stadionul, care a devenit pășune, se bucură doar oițele, juncile și gâștele oamenilor care locuiesc în preajmă. Problema relansării stadionului sătesc a fost abordată de localnici nu o singură dată. Autoritățile par să fie aplecat urechea, promițând să facă un stadion modern.

Până atunci, animalele și păsările domestice își văd de treabă pe actualul „stadion”. De faptul că aici e stadion amintesc numai cele două porți fără plasă care se înalță în bătaia vântului din iarbă și buruieni.

Lipsa unii stadion afectează foarte mulți localnici.

Satul fără stadion e ca mâncarea fără sare. Este una din primele necesități în comunitate. Fiecare trebuie să aibă condiții pentru a avea un stil de viață sănătos”, spune Serghei Ceban, învățătorul de educație fizică din Feștelița.

Profesorul consideră că toți membrii comunității trebuie să-și conjuge eforturile pentru a relansa stadionul. Aici ar putea fi petrecute lecțiile de educație fizică, dar și antrenamentele pentru echipele școlare de fotbal.

Primarul satului Feștelița recunoaște că problema stadionului a fost lăsată în umbră și spune că își dorește în sat un stadion la standarde europene. Pentru asta, potrivit edilului, urmează să fie identificate surse financiare.

„Tot ce este legat de infrastructura sportului a rămas, cumva, în urmă în sat. Pentru a avea inventarul care urmează instalat pe acest stadion, sunt necesare opțiunile membrilor comunitaţii. Ce ţine de aspectul stadionului, visul meu este să avem unul la standarde europene, care să satisfacă cerinţele fiecărui cetăţean”, ne-a spus primarul Nicolae Tudoreanu.

În timpul ce urmează, autoritățile locale promit să identifice soluții pentru relansarea și amenajarea stadionului. Teritoriul ar putea fi îngrădit, amenajate bănci pentru spectatori și instalate aparate de fitness.

Iulian Ciobanu și Alexandru Frunze,
corespondenți comunitari în s. Feștelița, r. Ștefan Vodă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -