luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

SUA oferă 5,6 mil. USD pentru reforme în două instanțe de judecată din Moldova

Acasă Regiuni Chișinău mun. SUA oferă 5,6 mil. USD pentru reforme în două instanțe de judecată...

Vom implementa reforme în vederea adaptării serviciilor la necesitățile justițiabililor. Este vorba despre judecătoriile Ungheni și Bălți, unde va fi realizat, până în ianuarie 2024, un proiect în valoare de 5,6 mil. USD, finanțat de USAID Moldova.

Proiectul „Instanțe Judecătorești Model” va sprijini judecătoriile Ungheni și Bălți în realizarea și menținerea statutului de instanță model prin creșterea eficienței, performanței și calității serviciilor bazate pe standardele Cadrului internațional pentru excelență judecătorească (CIEJ) și prin adaptarea serviciilor acestora la necesitățile justițiabililor.

„Prin proiectul „Instanțe Judecătorești Model” sprijinim eforturile naționale de consolidare a sistemului judiciar”, a spus la lansarea proiectului Laura Hruby, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în Moldova.

„Proiectul va îmbunătăți performanța instanțelor, precum și realizarea justiției în conformitate cu așteptările cetățenilor”, a afirmat, între altele, Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID în Moldova.

„Susținem plenar proiectul, deoarece acesta are drept scop să asigure servicii de calitate pentru cetățeni. Lucrurile se vor îmbunătăți calitativ atunci când cetățenii vor avea încredere în actul justiției și sperăm că acest proiect va contribui la acest lucru”, a afirmat Sergiu Litvinenco, ministru Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -