luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va fi creat în nordul Moldovei cu suportul Poloniei

Acasă Articole Antreprenoriat Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va fi creat în nordul Moldovei cu suportul...

Două asociații, una din Moldova și alta din Polonia, își conjugă eforturile într-un proiect pentru crearea unui nou traseu eco-turistic – „Stâncile Prutului”. Proiectul va fi implementat de Fundația Terra Humana din Varșovia și Asociația „Moștenitorii” din Bălți.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” prin dezvoltarea satelor tematice în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” va fi realizat în perioada de până în 2023.

„Vom dezvolta o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor comunităților rurale, în special al femeilor și tinerilor în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea antreprenoriatului non-agricol”, spune Nicolae Moscalu, directorul Asociației „Moștenitorii”.

Proiectul își propune să contribuie la conservarea și promovarea patrimoniului cultural-natural deosebit din zona de nord-vest a țării.

Recent, o echipă de experții polonezi au vizitat Moldova, unde au avut o serie de întrevederi oficiale cu președinții raioanelor Edineț, Râșcani și Glodeni.

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” prin dezvoltarea satelor tematice în raioanele Edineț, Râșcani și Glodeni” este finanțat  de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei în cadrul Programului „Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -