joi, septembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cine sunt „greii” care vor lupta pentru fotoliul de primar al Bălțiului

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Cine sunt „greii” care vor lupta pentru fotoliul de primar al Bălțiului

Deputatul din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Boris Marcoci (56 de ani), și ex-parlamentarul socialist, Alexandr Nesterovski (40 de ani), vor fi principalii pretendenți la funcția de primar al municipiului Bălți. Primul reprezintă partida pro-europeană, al doilea – vectorul eurasiatic.

PAS a anunțat ieri despre faptul că Boris Marcoci va candida la funcția de primar al „capitalei nordului”, iar la 17 septembrie reprezentanții organizației din Bălți a PSRM au declarat că încep colectarea a 10.000 de semnături în susținerea lui Alexandr Nesterovski.

Locuitorii orașului Bălți vor fi invitați la urnele de vot în data de 21 septembrie să-și aleagă un nou primar. Asta după ce, la începutul lunii septembrie, Renato Usatâi și-a dat demisia, motivând că rezultatul slab al partidului său înregistrat la recentele alegerile parlamentare în Bălți îl califică ca pe un vot de neîncredere la adresa sa. Amintim că Usatâi a acumulat la alegerile locale din 2019 circa 62% din sufragii.

Și Nesterovski, și Marcoci au candidat la funcția de primar în 2019. Primul a acumulat 16,21% (5960 de voturi), iar cel de-al doilea – 9.02% (3316 voturi).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -