luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Cine va prelua cheile orașului Bălți după noile alegeri din 21 noiembrie

Acasă Articole Alegeri libere şi corecte Cine va prelua cheile orașului Bălți după noile alegeri din 21 noiembrie

Istoricul și comentatorul Gheorghe Cojocaru a vorbit la Europa Liberă despre viitoarele lupte politice din perspectiva alegerilor locale noi la Bălți, după ce, la începutul lunii septembrie primarul Renato Usatâi și-a dat demisia.

Istoricul observă că, în toți cei 30 de ani de independență, orașul Bălți a fost „o oficină a forțelor nostalgice de stânga” și ar putea reconfirma acest renume, dacă actuala guvernare nu va profita de sprijinul obținut la parlamentarele trecute și dacă PAS și-ar dori realmente să câștige primăria Bălțiului.

„Ar trebui să se vadă ce tactică își construiește pentru a prelua cheile orașului, până acum inaccesibile forțelor pro-europene. Va trebui să se aibă în vedere că susținătorii lui Usatîi ar putea înclina balanța, într-un fel sau altul, într-o competiție în care, statistic vorbind, un candidat socialist sau comunist va pleca cu prima șansă”, a opinat Gheorghe Cojocaru.

Dar, potrivit comentatorului, mult va depinde și de personalitatea care „va fi aruncată în lupta pentru primăria orașului”, dar și de calitatea actului de guvernare la acest început de mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -