marți, noiembrie 29, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. Drapele istorice, inclusiv o replică a stindardului de luptă al lui Ștefan cel Mare, expuse într-un sat din nordul țării

Acasă Articole Educaţie FOTO. Drapele istorice, inclusiv o replică a stindardului de luptă al lui...

Două expoziții, inclusiv una din 30 de drapele de la înfiinţarea Moldovei, printre care și copia steagului de luptă al domnitorului Ștefan cel Mare, au fost găzduită de Primăria satului Ciuciulea, raionul Glodeni.

În acest sat din nordul țării, Agenția pentru Știință și Memorie Militară a dat start campaniei de promovare a valorilor naționale cu genericul „Să ne cunoaștem Istoria și Armata”. Asemenea evenimente vor fi organizate în mai multe localități din țară.

Evenimentul de la Ciuciulea a cuprins expoziția „Basarabia în perioada Primului Război Mondial” de la Primăria Ciuciulea și 30 de drapele istorice din Galeria colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni și Muzeului Militar. La evenimentul de la Ciuciulea a participat și colonelul (r), dr. Vitalie Ciobanu, vicedirector al Agenției pentru Știință și Memorie Militară, originar din localitatea respectivă.

În cadrul evenimentului, Agenția pentru Știință și Memorie Militară a transmis în fondul bibliotecii din localitate albumul „Armata Republicii Moldova”, ediție care constituie o trecere în revistă a procesului de formare armatei, precum și culegerea „Constituirea și evoluția Armatei Naționale a RM. Repere documentare”. Ambele lucrări au fost realizate de colonelul (r) Vitalie Ciobanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -